Itämeri-tapahtuma

Meremme tähden - Meidän meremme

Raumalla
Eurooppa-päivänä 7.5.2020

Kiitos osallistujille ja tervetuloa ensi vuonna 7.5.2020!

Nähdään 7.5.2020!

Tapahtumaan osallistui 9.5.2019 yhteensä noin 470 henkilöä niin vierailijoina toimintapisteillä/ständeillä ja työpajoissa sekä näytteilleasettajina. 

Näillä sivuilla toistaiseksi tietoja vuoden 2019 menneestä tapahtumasta, mutta samantyyppistä ohjelmaa on luvassa myös ensi vuonna! Seuraava Meremme tähden -tapahtuma järjestetään 7.5.2020 teemalla “Meidän meremme”. Laita päivä kalenteriin ja nähdään silloin Raumalla!

Huom! Alla olevat tiedot edellisestä tapahtumasta - tiedot vuoden 2020 tapahtumasta lisätään myöhemmin!

Raumalla to 9.5.2019

Teemana "Eloa ja elinkeinoa"

Meressä riittää eloa, me saamme merestä eloa ja monelle meri merkitsee myös elinkeinoa. Itämeri on osa monia eri elämänalueita, unohtamatta kuitenkaan haasteita meren tilassa. 

Tapahtuma on avoin kaikille ja se on maksuton!

 

 

Ohjelmaa koko päiväksi

Monipuolista ohjelmaa on klo 9-18 Eurooppa-päivänä 9.5.2019.

Merkitse päivä kalenteriin!

Tutustu ohjelmaan alta.

 

Monipuolista ohjelmaa koko päiväksi!

Toimintapisteitä klo 9-12

Aamupäivällä, klo 9-12, ohjelmaa on toimintapisteiden muodossa suunnattu koululaisille, erityisesti 4-6.-luokkalaisten ikäryhmälle. 

Minkälaisia toimintapisteitä? Tutustu toimintapisteisiin täältä.

Tapahtumaan on ilmoittautunut reilu 300 koululaista opettajineen  Satakunnasta sekä Varsinais-Suomesta. Paikanpäälle ovat tervetulleita muutkin, tervetuloa tutustumaan toimintapisteisiin!

 

Tapahtumaan vapaa pääsy!

 

Elinkeinoa merestä -työpaja klo 13-15

Iltapäivällä klo 13-15 esityksiä ja keskustelua teemalla “elinkeinoa merestä”.

Ohjelmassa on esityksiä energiatehokkuudesta sekä uusiutuvasta energiasta meriklusterissa Satakunnassa, alusten energiatehokkuudesta ja rikkivalvonnasta, päästöjen valvonnan mittauspalvelusta sekä metalliteollisuuden kuljetuksien ympäristötoimista Itämerellä. Merkitse päivä kalenteriin ja tule paikanpäälle kuuntelemaan ja keskustelmaan! Jos et pääse paikalle, voit osallistua myös etänä: https://hill.webex.com/meet/alberto.lanzanova.

Työpajan jälkeen klo 15-16.30 on kahvitauko ja aikaa tutustua ständeihin.

Työpajaan vapaa pääsy!

 

Ständit & kahvi klo 15-16.30

Työpajojen välissä klo 15-16.30 on kahvitauko ja aikaa tutustua yli 25 näytteilleasettajan pisteisiin. Lisäksi pääsee tutustumaan laivasimulaattoriin ja planetaarioon.

Tutustu näytteilleasettajiin täältä.

Tapahtumaan vapaa pääsy!

 

Eloa merestä -työpaja klo 16.30-18

Ennen työpajaa klo 15-16.30 on varattu aikaa ständeihin tutustumiseen sekä kahvitaukoon.

Klo 16.30-18 esityksiä ja keskustelua teemalla “eloa merestä”, ja aiheina erityisesti veneily ja vapaa-ajanvietto meren äärellä.

Ohjelmassa on esityksiä mm. purjehduksesta ja veneilystä, toimista puhtaamman meriluonnon puolesta ja ICT-työkalusta veneilyn tueksiMerkitse päivä kalenteriin ja tule paikanpäälle kuuntelemaan ja keskustelmaan! Jos et pääse paikalle, voit osallistua myös etänähttps://hill.webex.com/meet/alberto.lanzanova.

Työpajaan vapaa pääsy!

Tapahtumaa järjestää

Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkimusryhmä Älykkäät kaupunkialueet (Smart Urban Business) koordioi Meremme tähden 2019 -tapahtuman järjestelyitä.

Mitä muuta tapahtumaan liittyy?

Eurooppa-päivä 9.5.2019​

Meremme tähden -tapahtuma järjestetään tänä vuonna Eurooppa-päivänä ja tapahtumassa on esillä useita EU-rahoitteisia hankkeita. Katso, mitkä hankkeet ovat esillä Meremme tähden -tapahtumassa täältä. Meremme tähden on yksi Europe in My Region -tilaisuuksista – katso kartasta komiossion nettisivuilta muutkin Eurooppa-päivän tilaisuudet.

Satakunnan ammattikorkeakoulu on mukana Itämerihaasteessa ja Meremme tähden -tapahtuma toteuttaa osaltaan Itämerihaastetta! Meremme tähden -tapahtumalla lisätään tietoisuutta Itämeren ja lähivesien tilasta sekä kokemuksia, miten omalla toiminalla voi vaikuttaa ja miten hyvinvoivat vedet luovat taloudellisia mahdollisuuksia. Lue lisää Itämerihaasteesta www.itamerihaaste.net.

Järjestä Siisti Biitsi -rantojen siivoustalkoot!​

Ota varaslähtö Meremme tähden -tunnelmaan ja järjestä Siisti Biitsi -rantojen siivoustalkoot! Meremme tähden -tapahtumassa pääsette tutustumaan, millaisia rantoja on yhdessä siivottu ja mitä rannoilta löytyi. Lisätietoja www.siistibiitsi.fi ja ilmoita siivoustalkoista Julia Jännärille, Siisti Biitsi -ohjelman yhteyshenkilölle (julia.jannari(a)pssry.fi).

Merialuesuunnittelun miniseminaari

Satakuntaliitto järjestää Meremme tähden -tapahtuman yhteydessä 9.5. klo 16-18 kaikille avoimen merialuesuunnittelun miniseminaarin “Yhteinen meri, yhteinen tulevaisuus”. 

Katso ohjelma (pdf).

Ota yhteyttä

meremme.tahden(a)gmail.com